Menu

Minden a fenntarthatósági közbigyóról

Kedves érdeklődő pedagógus, szülő, gyerekek!

Ha szeretnél részt venni a Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódó Közbigyó Projektben a Bókayban, itt összeszedtük egy oldalon mindazt, amire egy sikeres projekthez szükségetek lehet! Ezeket az egyszerű lépéseket ajánljuk a megvalósításhoz:

  1. A gyerekeknek szóló egyszerű összefoglalót itt találod: Letöltés >>
  2. Alakítsatok projektcsoportot és 2019. február 15-ig regisztráljatok itt: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  3. A projektek témája lehetőleg a fenntarthatóság, felső tagozaton ezen belül is a klímaváltozás. Ha a projekthez ihletre van szükségetek, itt olvashatjátok az iskola részletes témaajánlását.
  4. Mentorszülők jelentkezését várjuk minden projektcsoporthoz! Kérünk, mentorként itt regisztrálj február 15-ig: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  5. A mentorszülőknek felkészítő megbeszélést tartunk a nagy iskolában.

Alsósoknak 2019. február 18-án hétfőn 17:30-18:30.

Felsősöknek 2019. február 20-én szerdán 17:30-18:30.

A mentoroknak szóló útmutatót itt töltheted le:

http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2018/10/Sugo-a-mentor-szoloknek.pdf

  1. A projektek megvalósítási ideje: február 19.-március 17. (Azaz 4 hét, 4 hétvége van a közös munkára). A gyerekek a Tervező lap segítségével tervezzék meg a projektet. Az ott leírt lépéseken haladva, valósítsák meg projektjük célját.
  2. A mentorszülő segítségével a csoport értékelje a közös munkát az Értékelő lapon.
  3. Készüljön fel a projektcsoport a Bemutatóra. Szeretnénk, ha minden projekt bemutathatná munkáját saját osztályában (vagy a teljes évfolyamnak) társaiknak és osztályfőnöküknek március 22-én pénteken délelőtt, és lesz egy közös, nagy Bemutató rendezvény is.
  4. Szeretettel várunk minden bókays pedagógust, szülőt és diákot a közös Bemutató rendezvényre március 22-én pénteken délután. További részletek itt: [link]

A megvalósuló projekteket már a munkafolyamatok alatt is nyomon követheted a https://www.facebook.com/kozbigyoprojekt/ oldalon és a projektek Facebook csoportjaiban.

A projekt Facebook csoportjába feltehetitek: Tervező lapotok fotóját, Értékelő lapotok fotóját, fényképeket és videókat a produktumról vagy már a megvalósítási folyamatról is. Legalább egy fényképetek legyen a projektmunkátokról (a folyamatról vagy végeredményről), hogy veletek együtt örülhessünk! Ha a szülők nem járulnak hozzá, nem kell ezen a képen gyereknek szerepelnie. Természetesen további szöveges beszámolóknak is nagyon örülünk! Ha gyermek is szerepel a fotón, szüleivel az Adatvédelmi nyilatkozatot szükséges kitöltetni.

Ha ez lesz első Közbigyód, érdeklődő pedagógusoknak ajánljuk a Közbigyó Kiáltványt. Elsősorban szülőknek és pedagógusoknak készítettük a Közbigyó Brossúrát, mely röviden összefoglalja ennek a tanulásszervezési módszernek a céljait.

Aki még ennél is mélyebben szeretne megismerkedni velünk, a „Közbigyó a médiában” menüpontunk alatt olvashat cikkeket, riportokat, hallgathat rádióinterjúkat.

Sok sikert, jó munkát! A Közbigyó legyen veletek!