Menu

Minden a fenntarthatósági közbigyóról

Kedves érdeklődő pedagógus, szülő, gyerekek!

Ha szeretnél részt venni a Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódó Közbigyó Projektben a Bókayban, itt összeszedtük egy oldalon mindazt, amire egy sikeres projekthez szükségetek lehet! Ezeket az egyszerű lépéseket ajánljuk a megvalósításhoz:

  1. A gyerekeknek szóló egyszerű összefoglalót itt találod: Letöltés >>
  2. Alakítsatok projektcsoportot és 2019. február 15-ig regisztráljatok itt: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  3. A projektek témája lehetőleg a fenntarthatóság, felső tagozaton ezen belül is a klímaváltozás. Ha a projekthez ihletre van szükségetek, itt olvashatjátok az iskola részletes témaajánlását.
  4. Mentorszülők jelentkezését várjuk minden projektcsoporthoz! Kérünk, mentorként itt regisztrálj február 15-ig: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  5. A mentorszülőknek felkészítő megbeszélést tartunk a nagy iskolában.

Alsósoknak 2019. február 18-án hétfőn 17:30-18:30.

Felsősöknek 2019. február 20-én szerdán 17:30-18:30.

A mentoroknak szóló útmutatót itt töltheted le:

http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2018/10/Sugo-a-mentor-szoloknek.pdf

  1. A projektek megvalósítási ideje: február 19.-március 17. (Azaz 4 hét, 4 hétvége van a közös munkára). A gyerekek a Tervező lap segítségével tervezzék meg a projektet. Az ott leírt lépéseken haladva, valósítsák meg projektjük célját.
  2. A mentorszülő segítségével a csoport értékelje a közös munkát az Értékelő lapon.
  3. Készüljön fel a projektcsoport a Bemutatóra. Szeretnénk, ha minden projekt bemutathatná munkáját saját osztályában (vagy a teljes évfolyamnak) társaiknak és osztályfőnöküknek március 22-én pénteken délelőtt, és lesz egy közös, nagy Bemutató rendezvény is.
  4. Szeretettel várunk minden bókays pedagógust, szülőt és diákot a közös Bemutató rendezvényre március 22-én pénteken délután. További részletek itt: [link]

A megvalósuló projekteket már a munkafolyamatok alatt is nyomon követheted a https://www.facebook.com/kozbigyoprojekt/ oldalon és a projektek Facebook csoportjaiban.

A projekt Facebook csoportjába feltehetitek: Tervező lapotok fotóját, Értékelő lapotok fotóját, fényképeket és videókat a produktumról vagy már a megvalósítási folyamatról is. Legalább egy fényképetek legyen a projektmunkátokról (a folyamatról vagy végeredményről), hogy veletek együtt örülhessünk! Ha a szülők nem járulnak hozzá, nem kell ezen a képen gyereknek szerepelnie. Természetesen további szöveges beszámolóknak is nagyon örülünk! Ha gyermek is szerepel a fotón, szüleivel az Adatvédelmi nyilatkozatot szükséges kitöltetni.

Ha ez lesz első Közbigyód, érdeklődő pedagógusoknak ajánljuk a Közbigyó Kiáltványt. Elsősorban szülőknek és pedagógusoknak készítettük a Közbigyó Brossúrát, mely röviden összefoglalja ennek a tanulásszervezési módszernek a céljait.

Aki még ennél is mélyebben szeretne megismerkedni velünk, a „Közbigyó a médiában” menüpontunk alatt olvashat cikkeket, riportokat, hallgathat rádióinterjúkat.

Sok sikert, jó munkát! A Közbigyó legyen veletek!

Kedves Közbigyósok!

Mint minden júniusban, idén is szeretettel várunk titeket egy kellemes játékos délutánra.

Beszélgessünk, játsszunk végre egy jót! Örüljünk egymásnak, ünnepeljük meg idén is, hogy Közbigyósnak lenni jó!

Amit mi hozunk, az a jókedv, a játék és egy finom ebéd. Kérjük, hogy hozzatok magatokkal pokrócot, amire leülhettek és azt a fantasztikus energiát, ami a projektjeiteket jellemezte

Találkozzunk június 4-én a Sas utcai játszótéren a tűzrakó helyeknél.

Részletek az esemény adatlapján:
https://www.facebook.com/events/140578731439774