Menu

Közbigyó Bókay 2022 március

Közbigyó Projekt 2022 Március

Itt találsz egyben mindent, ami a 2022-es Bókay-s Közbigyóhoz tartozó információ.

Kedves érdeklődő pedagógus, szülő, gyerekek!

Ha szeretnél részt venni a 2022-es Közbigyó Projektben a Bókayban, itt összeszedtük egy oldalon mindazt, amire egy sikeres projekthez szükségetek lehet! Ezeket az egyszerű lépéseket ajánljuk a megvalósításhoz:

A képhez tartozó alt jellemző üres; Kozbigyo_4_lepesben_nyitolapra.png a fájlnév
  1. A gyerekeknek szóló egyszerű összefoglalót itt találod: https://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2022/02/PLAKAT_Kozbigyo_2022_tavasz.pdf
  2. Alakítsatok projektcsoportot és március 11-ig regisztráljatok itt: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  3. A projektek témája teljesen szabadon választott! A cél az, hogy minden gyerek szabadon kibontakozhasson. Annyi csak a megkötés, hogy a projektnek legyen valamilyen digitális kifutása: pl. fényképpel, videóval dokumentáljátok az alkotási folyamatot vagy a produktumot. Valamint nagyon örülnénk, ha a projekt valahogy kapcsolódna a fenntarthatósághoz.
  4. Mentorszülők jelentkezését várjuk minden projektcsoporthoz! Kérünk, mentorként itt regisztrálj március 11-ig:http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  5. A mentorszülőknek felkészítő megbeszélést tartunk a nagy iskolában.
    A megbeszélés időpontja: 2022. március 17-én hétfőn 17:30-18:30 helyszín: Bókay Árpád Általános Iskola 1181 Budapest, Wlassics Gyula u. 69 11-es terem.
    A mentoroknak szóló útmutatót itt töltheted le:
    http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2018/10/Sugo-a-mentor-szoloknek.pdf
  6. A projektek megvalósítási ideje: 2022 március 17 – április 22. (Azaz 5 hét, 5 hétvége van a közös munkára). A gyerekek a Tervező lap segítségével tervezzék meg a projektet. Az ott leírt lépéseken haladva, valósítsák meg projektjük célját.
  7. A mentorszülő segítségével a csoport értékelje a közös munkát az Értékelő lapon.
  8. Készüljön fel a projektcsoport a Bemutatóra. Szeretnénk, ha minden projekt bemutathatná munkáját saját osztályában (vagy a teljes évfolyamnak) társaiknak és osztályfőnöküknek felsőben az osztályfőnöki órán, alsóban pedig a tanítók által meghatározott időben lehetőleg még a Kondoros bemutató előtt.
  9. Szeretettel várunk minden kerületi pedagógust, szülőt és diákot a közös Bemutató rendezvényekre a Kondor Béla Közösségi Házban április 28-án csütörtökön 17 órakor. Pontos cím:1181  Budapest, Kondor Béla sétány.
  10. A bemutatón – az összes idén bemutatott projekt között – meglepetés ajándékot sorsolunk ki 3 projektcsoport részére! A megvalósuló projekteket már a munkafolyamatok alatt is nyomon követheted a https://www.facebook.com/kozbigyoprojekt/ oldalon és a projektek Facebook csoportjaiban
  11. Minden Bókays pedagógust és mentort szeretettel várunk a Mentorbulira melynek helyszínét Facebook oldalunkon ismertetjük az esemény előtt. A mentorbuli időpontja 2022. május 3 kedd 18:00

A projekt Facebook csoportjába kérjük, tegyétek fel:
(1) Tervező lapotok fotóját,
(2) Értékelő lapotok fotóját, fényképeket és videókat a produktumról vagy már a megvalósítási folyamatról is.
(3) Legalább egy fényképetek legyen a projektmunkátokról (a folyamatról vagy végeredményről), hogy veletek együtt örülhessünk!
Ha a szülők nem járulnak hozzá, nem kell ezen a képen gyereknek szerepelnie.

Természetesen további szöveges beszámolóknak is nagyon örülünk! Ha gyermek is szerepel a fotón, szüleivel az Adatvédelmi nyilatkozatot szükséges kitöltetni.

Ha ez lesz első Közbigyód, érdeklődő pedagógusoknak ajánljuk a Közbigyó Kiáltványt. Elsősorban szülőknek és pedagógusoknak készítettük a Közbigyó Brossúrát, mely röviden összefoglalja ennek a tanulásszervezési módszernek a céljait.

Aki még ennél is mélyebben szeretne megismerkedni velünk, a „Közbigyó a médiában” menüpontunk alatt olvashat cikkeket, riportokat, hallgathat rádióinterjúkat.

Sok sikert, jó munkát! A Közbigyó legyen veletek!

A képhez tartozó alt jellemző üres; kozbigyozas_negyese_plusz_pedagogus.jpg a fájlnév

Támogasd a Közbigyót!

Segíts, hogy minél több gyerek tapasztalhassa meg, hogy Közbigyósnak lenni jó!

A program csak akkor tud működni, ha annak költségeit biztosítani tudjuk.
Ezen sokat dolgozunk, de szükségünk van a te támogatásodra is.
Részletek az elábbi linken: https://www.kozbigyo.hu/tamogasd-a-kozbigyot

Rólunk írták

Kedves Mentorunk!

Szeretnénk megköszönni a sok-sok segítséget, kedvességet, örömöt, boldogságot, amit nekünk adtál. Nálad jobb mentort nem is kívánhattunk volna. Mindig ott voltál nekünk, amikor kellett.
Olyan voltál, mint egy barát, együtt nevettünk, aggódtunk, mosolyogtunk. Annak is nagyon örültünk, hogy hagytad, hogy elinduljon a képzelőerőnk.
Reméljük, jövőre is lesz ez a projekt és újra összeállhat ez a szuper csapat.

egy 5. évfolyamos projekt résztvevői

Elkészült projektek

Számos alkotásról kaptunk képeket. Ezekből néhányat feltöltöttünk ízelítőnek.
galéria
4/b Album az állattartásról projekt

További képek az alkotásoknál >>


Neked 1%, nekünk 100% segítség

Adószámunk: 19187925-1-43

Neked csak két perc, nekünk nagyon sok lehetőség!

Ajánld fel számunkra az adód 1%-át.

Az elmúlt 8 évben számos programot szerveztünk, amelyhez nagyon sok gyerek, szülő és pedagógus csatlakozott. Igyekeztünk mindig megújítani, bővíteni ezeket, és a visszajelzéseitek alapján úgy érezzük ez sikerült. Köszönjük, hogy az elmúlt években támogattad munkánkat!

Március 15-től lehetőséged van, hogy személyi jövedelemadód 1%-val is támogasd egyesületünket.

Itt találsz információt, hogy hogyan ajánlhatod fel nekünk adód 1%-át: https://www.oktatas18.hu/neked-1-nekunk-100-segitseg.html

Köszönjük, ha támogatod munkánkat!