Menu

Közbigyó a médiában

Közbigyó a médiában

Előfordul, hogy beszélnek-, írnak rólunk a médiában. Ezen az oldalon megpróbáljuk ezeket a megjelenéseket összeszedni egy gyűjteménybe.

Bókay Árpád Általános Iskola honlapja – 2018.03.23

Miről szól a Közbigyó projekt? A legfontosabb hármasról: tanárok, diákok, és szülők együttműködéséről egy különleges oktatási élmény megvalósításáért! A Közbigyó projektben a gyerekek közösen, belső indíttatásból, valamilyen gyakorlati feladatot valósítanak meg, csoportos alkotó folyamat keretében.

A teljes cikk megtalálható a következő elérésen:
http://www.bokay.hu/node/534

Klubrádió – 2018.09.05

A Klubrádió reggeli gyors c. műsorában beszélgettünk a Közbigyóról. A 2018.09.05-i adás ezzel foglalkozó részlete meghallgatható  itt.

http://www.kozbigyio.hu/klubradio

Blogászat blog – 2018.09.05

Ismertetőnk megjelent a blogászat.hu blogon is 🙂

http://www.blogaszat.hu/2018/09/kozbigyo-projekt.html

Európai Szülők Magyarországi Egyesülete – 2018.11.15

Az ESZME hatodik alkalommal adja át a Varga Gábor díjat, melyet idén rendhagyó módon két pedagógus vesz át, Burka Erika és Tímár Kriszta.

A cikk itt érhető el >>

HVG – 2018.11.20

Megvannak az év leginkább szülőbarát pedagógusai.

A díjat Tímár Kriszta és Burka Erika kapta a Közbigyó nevű programért.

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete 2013-ban alapította és adta át először a Varga Gábor-díjat, hogy emléket állítson az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2012 decemberében elhunyt igazgatójának. Minden évben olyan pedagógusokat jutalmaznak, akik a szülői közösségek szerint példát mutatnak a szülőkkel együttműködő pedagógiára. A díjátadóra minden évben a névadó születésnapja, november 20-a, a Gyermekjogi Világnap apropóján kerül sor.

Eredeti cikk itt érhető el >>

Klubrádió – Salamon Eszter – 2018.11.21

Salamon Eszter az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének nevében beszélt a Közbigyóról annak apropóján, hogy az idei évben a szülőkel leginkább együttműködő pedagógus díját megosztva Tímár Kriszta és Burka Erika kapta.

A beszélgetés itt meghallgatható >>

The World News – Hungary – 2018.11.20

A HVG Megvannak az év leginkább szülőbarát pedagógusai.címmel megjelent cikkét a The World News Magyarországgal foglalkozó oldala is átvette.

Az eredeti cikk itt olvasható >>

Panoráma.net – 2018.11.20

A HVG Megvannak az év leginkább szülőbarát pedagógusai.címmel megjelent cikkét a Panorama.net oldal is átvette.

Az eredeti cikk itt olvasható el >>

168 óra – 2018.12.05

A 168 órá nyomtatott változatában megjelent írás a Közbigyóról ma online is megjelent, így már megoszthatjuk. Ebben olvashattok a Közbigyó projektről, Kriszta és Erika díjáról, valamint az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete által alapított Varga Gábor díjról.

A cikk itt érhető el >>

HVG – 2018.12.11

A szülők látják a munkahelyükön, hogy milyen munkavállalói készségekre van szükség, az iskolában pedig azt, hogy mindezt az oktatás nem adja meg. Egy fővárosi iskolában a tanárok és szülők megmutatják, hogyan kell ezt csinálni: ez lett a Közbigyó, amelyhez nem kell se pénz, se tanterv, se tankerületi engedély, mégis működik.

A cikk itt érhető el >>

Magyariskola.sk – 2018.12.12

A HVG cikkét – egyebek mellett – a magyariskola.sk is átvette.

A cikk itt érhető el >>

HVG – Kultúra rovat 2018-as összefoglaló – 2018.12.18

A HVG éves összefoglalójában is említésre kerül a Közbigyó projekt 🙂

A cikk itt érhető el >>

Tanító – módszertani folyóirat 2019 Januári szám

A Tanító c. folyóirat januári számában Kriszta és Erika lehetőséget kaptak arra, hogy egy cikkben megírják a Közbigyó Projekt-ben, pedagógusként szerzett tapasztalataikat. Sajnos a cikk nem jelent meg online, így hivatkozást egyenlőre nem oszthatunk meg, de amint lehet, szemelvényeket közlünk belőle itt is.

A folyóirat weboldala erre a linkre kattintva érhető el.

XVIII. kerület – Ittlakunk – 2019.01.08

A Varga Gábor díjról kerületünk információs portálja is megemlékezett.

Az oldal itt érhető el >>

Városi kurír – 2019.01.11

“…Nekem nem volt akkora mázlim, hogy olyan tanár-szülő összefogással találkozhassak, mint a a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolába járó gyerekek szülei. A fővárosi iskolában a tanárok és szülők megalapították a Közbigyót, amihez nem kell se pénz, se tanterv, se tankerületi engedély, mégis működik…”

A cikk erre a linkre kattintva érhető el.

HVG – Az a legfontosabb, ami a tanulóknak fontos – 2019.01.22

Egy nagyon izgalmas könyvet foglal össze ma a HVG. Ken Robinson: Kreatív iskolák c. könyvét mi is nagy előszeretettel forgatjuk és szívből ajánljuk. A szerző, Ken Robinson “Az iskola megöli a kreativitást?” című előadása a TED történetének legnézettebb előadása… Ezen a linken magyar felirattal is meg tudod nézni: https://www.youtube.com/watch?v=pusrOpFwJ8U&feature=youtu.be Külön öröm számunkra, hogy a nemzetközi kitekintés után éppen a Közbigyóra hivatkozik az újságíró (linkkel hozzánk és mindennel, ahogy kell), amikor azt írja, ” A kreatív iskolák kialakulása nem csak a pedagógusokon múlik, nagyon sokat tehetnek ezért a szülők is. (Erre is van hazai jó példa.) A szülők bevonódása a gyermekük oktatásába közvetlen kapcsolatban áll a tanulmányi motivációval és teljesítménnyel – társadalmi és gazdasági háttértől függetlenül.”

A cikk erre a linkre kattintva érhető el.

Rólunk írták

Kedves Mentorunk!

Szeretnénk megköszönni a sok-sok segítséget, kedvességet, örömöt, boldogságot, amit nekünk adtál. Nálad jobb mentort nem is kívánhattunk volna. Mindig ott voltál nekünk, amikor kellett.
Olyan voltál, mint egy barát, együtt nevettünk, aggódtunk, mosolyogtunk. Annak is nagyon örültünk, hogy hagytad, hogy elinduljon a képzelőerőnk.
Reméljük, jövőre is lesz ez a projekt és újra összeállhat ez a szuper csapat.

egy 5. évfolyamos projekt résztvevői

Elkészült projektek

Számos alkotásról kaptunk képeket. Ezekből néhányat feltöltöttünk ízelítőnek.
galéria
4/b Album az állattartásról projekt

További képek az alkotásoknál >>

Segítsünk felfedezni minden gyereknek, miben jó ő igazán!

Facebook oldalunk:  www.facebook.com/kozbigyoprojekt/

Borbély Péter
borbely.peter@kozbigyo.hu

Fehér Vera
feher.vera@kozbigyo.hu

Neumann-Bódi Edit
bodi-edit@kozbigyo.hu

www.kozbigyo.hu/