Menu

Közbigyó Bókay 2022 március

Közbigyó Projekt 2022 Március

Itt találsz egyben mindent, ami a 2022-es Bókay-s Közbigyóhoz tartozó információ.

Kedves érdeklődő pedagógus, szülő, gyerekek!

Ha szeretnél részt venni a 2022-es Közbigyó Projektben a Bókayban, itt összeszedtük egy oldalon mindazt, amire egy sikeres projekthez szükségetek lehet! Ezeket az egyszerű lépéseket ajánljuk a megvalósításhoz:

A képhez tartozó alt jellemző üres; Kozbigyo_4_lepesben_nyitolapra.png a fájlnév
  1. A gyerekeknek szóló egyszerű összefoglalót itt találod: https://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2022/02/PLAKAT_Kozbigyo_2022_tavasz.pdf
  2. Alakítsatok projektcsoportot és március 11-ig regisztráljatok itt: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  3. A projektek témája teljesen szabadon választott! A cél az, hogy minden gyerek szabadon kibontakozhasson. Annyi csak a megkötés, hogy a projektnek legyen valamilyen digitális kifutása: pl. fényképpel, videóval dokumentáljátok az alkotási folyamatot vagy a produktumot. Valamint nagyon örülnénk, ha a projekt valahogy kapcsolódna a fenntarthatósághoz.
  4. Mentorszülők jelentkezését várjuk minden projektcsoporthoz! Kérünk, mentorként itt regisztrálj március 11-ig:http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  5. A mentorszülőknek felkészítő megbeszélést tartunk a nagy iskolában.
    A megbeszélés időpontja: 2022. március 17-én hétfőn 17:30-18:30 helyszín: Bókay Árpád Általános Iskola 1181 Budapest, Wlassics Gyula u. 69 11-es terem.
    A mentoroknak szóló útmutatót itt töltheted le:
    http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2018/10/Sugo-a-mentor-szoloknek.pdf
  6. A projektek megvalósítási ideje: 2022 március 17 – április 22. (Azaz 5 hét, 5 hétvége van a közös munkára). A gyerekek a Tervező lap segítségével tervezzék meg a projektet. Az ott leírt lépéseken haladva, valósítsák meg projektjük célját.
  7. A mentorszülő segítségével a csoport értékelje a közös munkát az Értékelő lapon.
  8. Készüljön fel a projektcsoport a Bemutatóra. Szeretnénk, ha minden projekt bemutathatná munkáját saját osztályában (vagy a teljes évfolyamnak) társaiknak és osztályfőnöküknek felsőben az osztályfőnöki órán, alsóban pedig a tanítók által meghatározott időben lehetőleg még a Kondoros bemutató előtt.
  9. Szeretettel várunk minden kerületi pedagógust, szülőt és diákot a közös Bemutató rendezvényekre a Kondor Béla Közösségi Házban április 28-án csütörtökön 17 órakor. Pontos cím:1181  Budapest, Kondor Béla sétány.
  10. A bemutatón – az összes idén bemutatott projekt között – meglepetés ajándékot sorsolunk ki 3 projektcsoport részére! A megvalósuló projekteket már a munkafolyamatok alatt is nyomon követheted a https://www.facebook.com/kozbigyoprojekt/ oldalon és a projektek Facebook csoportjaiban
  11. Minden Bókays pedagógust és mentort szeretettel várunk a Mentorbulira melynek helyszínét Facebook oldalunkon ismertetjük az esemény előtt. A mentorbuli időpontja 2022. május 3 kedd 18:00

A projekt Facebook csoportjába kérjük, tegyétek fel:
(1) Tervező lapotok fotóját,
(2) Értékelő lapotok fotóját, fényképeket és videókat a produktumról vagy már a megvalósítási folyamatról is.
(3) Legalább egy fényképetek legyen a projektmunkátokról (a folyamatról vagy végeredményről), hogy veletek együtt örülhessünk!
Ha a szülők nem járulnak hozzá, nem kell ezen a képen gyereknek szerepelnie.

Természetesen további szöveges beszámolóknak is nagyon örülünk! Ha gyermek is szerepel a fotón, szüleivel az Adatvédelmi nyilatkozatot szükséges kitöltetni.

Ha ez lesz első Közbigyód, érdeklődő pedagógusoknak ajánljuk a Közbigyó Kiáltványt. Elsősorban szülőknek és pedagógusoknak készítettük a Közbigyó Brossúrát, mely röviden összefoglalja ennek a tanulásszervezési módszernek a céljait.

Aki még ennél is mélyebben szeretne megismerkedni velünk, a „Közbigyó a médiában” menüpontunk alatt olvashat cikkeket, riportokat, hallgathat rádióinterjúkat.

Sok sikert, jó munkát! A Közbigyó legyen veletek!

A képhez tartozó alt jellemző üres; kozbigyozas_negyese_plusz_pedagogus.jpg a fájlnév

Támogasd a Közbigyót!

Segíts, hogy minél több gyerek tapasztalhassa meg, hogy Közbigyósnak lenni jó!

A program csak akkor tud működni, ha annak költségeit biztosítani tudjuk.
Ezen sokat dolgozunk, de szükségünk van a te támogatásodra is.
Részletek az elábbi linken: https://www.kozbigyo.hu/tamogasd-a-kozbigyot

Rólunk írták

Nagyon köszönjük az „alkotók”, a tanárok és elsősorban a gyerekek rengeteg munkáját. Igazán öröm látni a rengeteg lelkesedést és kreativitást, amit a Közbigyó előhúzott a gyerekekből.

Szülő

Elkészült projektek

Számos alkotásról kaptunk képeket. Ezekből néhányat feltöltöttünk ízelítőnek.
galéria
6/c A könyvtár megújulása

További képek az alkotásoknál >>


Neked 1%, nekünk 100% segítség

Adószámunk: 19187925-1-43

Neked csak két perc, nekünk nagyon sok lehetőség!

Ajánld fel számunkra az adód 1%-át.

Az elmúlt 8 évben számos programot szerveztünk, amelyhez nagyon sok gyerek, szülő és pedagógus csatlakozott. Igyekeztünk mindig megújítani, bővíteni ezeket, és a visszajelzéseitek alapján úgy érezzük ez sikerült. Köszönjük, hogy az elmúlt években támogattad munkánkat!

Március 15-től lehetőséged van, hogy személyi jövedelemadód 1%-val is támogasd egyesületünket.

Itt találsz információt, hogy hogyan ajánlhatod fel nekünk adód 1%-át: https://www.oktatas18.hu/neked-1-nekunk-100-segitseg.html

Köszönjük, ha támogatod munkánkat!