Menu

Mivel jár mentornak lenni?

Mivel jár mentornak lenni?

Milyen időigénnyel és feladatokkal jár szülői mentornak lenni?

A Közbigyó Projekt legfontosabb célja, hogy a gyerekek még jobban megszeressék a tanulást, miközben 21. századi munkavállalói kompetenciákat is szereznek játékos módon. Legyen ez élmény minden gyereknek! Élvezzék a közös munkát! Kapjanak dicséretet! Segítsünk felfedezni minden gyereknek, miben jó ő igazán!

Ahhoz, hogy mindezt a pedagógusokkal és a Közbigyós szülőcsapattal megvalósítsuk, szükségünk van minden projekthez egy-egy mentor szülő aktív segítségére. Lehet, hogy te/Ön is szívesen lenne egy közülük? Támogatnád mentorként gyermeked projektjének megvalósulását – vagy esetleg egy másik projektet?

Milyen időigénnyel jár mentornak lenni? Öt alkalommal számítunk rád: egy mentor-megbeszélésen, 2-3 projekt alkalmon, és lehetőség szerint a bemutatón.

A  megvalósítási időszak előtt, az október 15-i héten mentor megbeszélést tartunk  – alsósoknak okt. 16-án kedden 17 órakor, felsősöknek október 17-én szerdán 17 órakor – ahol részletesen felkészítünk és mindenben segíteni fogunk téged.

A projektek megvalósítási időszakában (október 20 és november 9 között, melybe beleesik egy hosszú hétvége és az őszi szünet is) a mentorként, tanítási időn kívül, 2-3 alkalommal találkoztok a csoporttal, hogy megvalósítsátok a projekt célt.

A bemutatók november 10-én szombaton lesznek (munkanap), a 4-5. órában.

Milyen feladatokkal jár szülői mentornak lenni?

A mentoráló szülő biztos HÁTTÉRKÉNT támogatja a gyerekek munkáját, végig kísérve a projekt folyamatán a 4-5 fős kis csoportot.  Ez a projekt nem a „tanításról” szól, hanem az önállósodásról, együttműködésről, csapatmunkáról, gyakorlati problémamegoldásról, kreativitásról, nyitott kommunikációról, rugalmasságról stb. Ez nem egy technika óra!  És nem is neked kell a gyerekek helyett „bevetned magadat.”

Most nem mi felnőttek „tanítjuk” a gyerekeket, hanem amennyire csak lehetséges, hagyd, hogy minden fázisban a gyerekeknél legyen a kezdeményezés! Hogy közben azért vigyázol rájuk, ez természetes.

Nagy izgalommal várjuk a megalakuló projekt csoportok és mentoruk jelentkezését az alábbi linken. Jelentkezz mentornak! De ugyanezen a linken egy csoport (gyermeked) akkor is jelentkezhet, ha még nincsen mentoruk, vagy nem pontos a projekt céljuk, de a csoport megalakult.

Projektcsoport vagy mentor regisztráció >>

Kedves Közbigyósok!

Mint minden júniusban, idén is szeretettel várunk titeket egy kellemes játékos délutánra.

Beszélgessünk, játsszunk végre egy jót! Örüljünk egymásnak, ünnepeljük meg idén is, hogy Közbigyósnak lenni jó!

Amit mi hozunk, az a jókedv, a játék és egy finom ebéd. Kérjük, hogy hozzatok magatokkal pokrócot, amire leülhettek és azt a fantasztikus energiát, ami a projektjeiteket jellemezte

Találkozzunk június 4-én a Sas utcai játszótéren a tűzrakó helyeknél.

Részletek az esemény adatlapján:
https://www.facebook.com/events/140578731439774