Menu

Mivel jár mentornak lenni?

Mivel jár mentornak lenni?

Milyen időigénnyel és feladatokkal jár szülői mentornak lenni?

A Közbigyó Projekt legfontosabb célja, hogy a gyerekek még jobban megszeressék a tanulást, miközben 21. századi munkavállalói kompetenciákat is szereznek játékos módon. Legyen ez élmény minden gyereknek! Élvezzék a közös munkát! Kapjanak dicséretet! Segítsünk felfedezni minden gyereknek, miben jó ő igazán!

Ahhoz, hogy mindezt a pedagógusokkal és a Közbigyós szülőcsapattal megvalósítsuk, szükségünk van minden projekthez egy-egy mentor szülő aktív segítségére. Lehet, hogy te/Ön is szívesen lenne egy közülük? Támogatnád mentorként gyermeked projektjének megvalósulását – vagy esetleg egy másik projektet?

Milyen időigénnyel jár mentornak lenni? Öt alkalommal számítunk rád: egy mentor-megbeszélésen, 2-3 projekt alkalmon, és lehetőség szerint a bemutatón.

A  megvalósítási időszak előtt, az október 15-i héten mentor megbeszélést tartunk  – alsósoknak okt. 16-án kedden 17 órakor, felsősöknek október 17-én szerdán 17 órakor – ahol részletesen felkészítünk és mindenben segíteni fogunk téged.

A projektek megvalósítási időszakában (október 20 és november 9 között, melybe beleesik egy hosszú hétvége és az őszi szünet is) a mentorként, tanítási időn kívül, 2-3 alkalommal találkoztok a csoporttal, hogy megvalósítsátok a projekt célt.

A bemutatók november 10-én szombaton lesznek (munkanap), a 4-5. órában.

Milyen feladatokkal jár szülői mentornak lenni?

A mentoráló szülő biztos HÁTTÉRKÉNT támogatja a gyerekek munkáját, végig kísérve a projekt folyamatán a 4-5 fős kis csoportot.  Ez a projekt nem a „tanításról” szól, hanem az önállósodásról, együttműködésről, csapatmunkáról, gyakorlati problémamegoldásról, kreativitásról, nyitott kommunikációról, rugalmasságról stb. Ez nem egy technika óra!  És nem is neked kell a gyerekek helyett „bevetned magadat.”

Most nem mi felnőttek „tanítjuk” a gyerekeket, hanem amennyire csak lehetséges, hagyd, hogy minden fázisban a gyerekeknél legyen a kezdeményezés! Hogy közben azért vigyázol rájuk, ez természetes.

Nagy izgalommal várjuk a megalakuló projekt csoportok és mentoruk jelentkezését az alábbi linken. Jelentkezz mentornak! De ugyanezen a linken egy csoport (gyermeked) akkor is jelentkezhet, ha még nincsen mentoruk, vagy nem pontos a projekt céljuk, de a csoport megalakult.

Projektcsoport vagy mentor regisztráció >>

Neked 1%, nekünk 100% segítség

Adószámunk: 19187925-1-43

Neked csak két perc, nekünk nagyon sok lehetőség!

Ajánld fel számunkra az adód 1%-át.

Az elmúlt 8 évben számos programot szerveztünk, amelyhez nagyon sok gyerek, szülő és pedagógus csatlakozott. Igyekeztünk mindig megújítani, bővíteni ezeket, és a visszajelzéseitek alapján úgy érezzük ez sikerült. Köszönjük, hogy az elmúlt években támogattad munkánkat!

Március 15-től lehetőséged van, hogy személyi jövedelemadód 1%-val is támogasd egyesületünket.

Itt találsz információt, hogy hogyan ajánlhatod fel nekünk adód 1%-át: https://www.oktatas18.hu/neked-1-nekunk-100-segitseg.html

Köszönjük, ha támogatod munkánkat!