Menu

Bókay egészségnap 2018

Bókay egészségnap 2018

Itt találsz egyben mindent, ami a 2018-as Bókay egészségnaphoz kapcsolódó Közbigyó információ.

Mi a közbigyó? Miről szól a Közbigyó? – 2018.10.03

Mi a közbigyó? Miről szól a közbigyó? Mit tudsz te tenni még ebben a tanévben, hogy minden gyerek 21. századi kompetenciákat szerezzen és másokkal szívesen együttműködő, sikeres gyerekké váljon az iskolátokban?
Itt olvashatsz róla bővebben. >>

Szülői tájékoztató I – 2018.10.03
Csoportos projektmunkák a november 10-i egészségnapra

Az idei Egészségnapot november 10-én a Közbigyó Projekttel együttműködésben valósítjuk meg. Ezzel kapcsolatban bővebb információt itt olvashatsz >>

Az egészségnap témái – 2018.10.04

Az egészségnapon minden évfolyam adott témakörben valósít meg projekteket. A témakörök listáját és a témakörben való megvalósításhoz néhány tippet itt olvashattok >>

Dátumok, határidők az egészségnaphoz – 2018.10.04

Az egészségnappal kapcsolatos fontosabb dátumokat szedtük össze egy kis levélben. A részletek itt olvashatók >>

Tájékoztató pedagógusoknak az egészségnapról – 2018.10.05

Mi közbigyó pedagógus szemmel? Mi a feladata a pedagógusnak a Közbigyóban? Hogyan segítheti a munkánkat? Ezekre is igyekeztünk választ adni levelünkben. Részletek itt olvashatók >>

Gyerekeknek a közbigyóról – 2018.10.06

Az iskolákban kihelyeztünk két tájékoztató plakátot a gyerekeknek és a tanítóknak / tanároknak. Ezzel kapcsolatban itt találsz információkat >>

Mivel jár mentornak lenni? – 2018.10.05

A Közbigyó Projekt legfontosabb célja, hogy a gyerekek még jobban megszeressék a tanulást, miközben 21. századi munkavállalói kompetenciákat is szereznek játékos módon. Ehhez 4-5 alkalommal kell kis időre szabaddá tenned magad mentorként. Hidd el, megéri!

Részletek itt olvashatók >>

Regisztrálj – 2018.10.05

Regisztrálj mentornak, vagy regisztráld a projekted a lenti linken. Ha még nem tudod, hogy a gyermeked milyen csoportban lesz, de szeretnél a mentoruk lenni, vagy ha már azt is tudod, hogy mit fognak csinálni, de még nem döntöttél a mentorálásról, akkor is töltsd ki a regisztrációt, hogy tudjuk, hogy megalakult a projekt.

Regisztrációs űrlap >>

Hozzájáruló nyilatkozat fénykép készítéséhez

Mivel a projektek dokumentációja képekben is megvalósulhat, így ha olyan képet töltesz fel, amelyhez szükséges hozzájáruló nyilatkozat, akkor az alábbi dokumentumot mindenképpen töltsd le és nyomtasd ki.

Letöltés >>

Letölthető dokumentumok

Összeszedtünk minden dokumentumot, amire szükséged lehet a Közbigyó Projekt alatt.

Súgó a mentor szülőknek >>

Közbigyó tervezőlap >>

Közbigyó értékelőlap >>

Hozzájáruló nyilatkozat fénykép készítéséhez  >>

A megvalósuló projektek listája – 2018.10.31

Az alábbi 54 csoportban, a gyerekek és szülői mentoraik szabadidejükben készülnek a 2018. november 10-i iskolai bemutatókra az Egészségnap keretében.  Nagyon sok sikert kívánunk a csoportos projektmunkákhoz!

A részleteket erre a linkre kattintva tekintheted meg.

Programok az Egészségnapon, a bemutatók helyszínei – 2018.11.09

Az Egészségnapról az alábbi programbeosztást kaptuk az iskolától. A részletek erre a linkre kattintva tekinthetők meg

Mentorbuli – minden pedagógust, érdeklődő szülőt is szeretettel várunk! – 2018.11.10

A Bókayban már harmadik alkalommal valósult meg a legfontosabb iskolai hármas együttműködése: tanárok, szülők és diákok dolgoztak együtt egy különleges oktatási élmény megvalósításáért. Ez a sikert meg kell ünnepelni!

A részletek ezen a linken érhetők el >>

Európai Szülők Magyarországi Egyesülete, Varga Gábor díj – 2018.11.15

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének idei Varga Gábor díját két bókays pedagógus, Burka Erika és Tímár Kriszta kapják! Az ESZME minden érdeklődő pedagógust, szülőt és diákot szeretettel vár a díjátadó ünnepségre. Részletek erre a linkre kattintva érhetők el >>

 

Rólunk írták

A gyereket valóban nagyon élvezték a munkát, a szabadságot amit kaptak a projekt során. Én igyekeztem háttérbe maradni, és csak egy-egy pontnál beavatkozni - főként az időgazdálkodásnál az első találkozásnál, de ott is nagyon gyorsan, ügyesen rájöttek, miért is fontos és onnantól kezdve már szépen beosztották az idejüket is egyedül.
Mindent a gyerekek csináltak önállóan: szerepek felosztása egymás közt, ppt tartalma, kikeresés, ötletek a filmhez, jelenetek elképzelése, filmezés, szerkesztés, zenei aláfestés,.... A filmszerkesztő programot bemutattam nekik (10-15 perc kb nagy vonalakban a főbb funkciók).
Ami legjobban szemlélteti mennyire jól rájöttek mivel is jár egy filmkészítés: miután elkészült az 1 perces kis filmjük (ami kb 7 óra munkát jelentett), arról beszélgettek a lányok egymás közt, hogy egy teljes film készítése hónapokat akár egy évet is igénybe vehet.
Tetszik a programotok, mert szerintem akkor tanulnak a gyerekek a legtöbbet ha saját maguk tapasztalják meg a dolgokat, önállóan dolgoznak és a mentor mint biztos háttér csak szükség esetén avatkozik be, és ott is úgy, hogy a döntés lehetősége a gyerekeknél maradjon. A mentorálást éppen azért vállaltam mert a projekt teljesen egyezik a szemléletemmel és hiszek abban, hogy a cél önálló gyerekek nevelése, akik tudnak megalapozott döntéseket hozni, előrelátóan gondolkodni.
A tervezést, döntéshozatalt pedig gyakorolni kell.
A Közbigyó projekt meg ad a gyerekeknek erre lehetőséget .... persze ha a mentor háttérbe marad és nem veszi át az irányítást, hisz itt a lényeg, hogy a gyerekek irányítsanak.

Djamila - mentor

Elkészült projektek

Számos alkotásról kaptunk képeket. Ezekből néhányat feltöltöttünk ízelítőnek.
galéria
3/b Álomnyalánkságok projekt

További képek az alkotásoknál >>

 

Segítsünk felfedezni minden gyereknek, miben jó ő igazán!

Facebook oldalunk:  www.facebook.com/kozbigyoprojekt/

Borbély Péter
borbely.peter@kozbigyo.hu

Fehér Vera
feher.vera@kozbigyo.hu

Neumann-Bódi Edit
bodi-edit@kozbigyo.hu

www.kozbigyo.hu/

 

 


Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani a Facebook-on! Köszi!