Menu

Digitális témahét 2020

Digitális témahét 2020. a Bókayban

Itt találsz egyben mindent, ami a 2020-as Bókay Digitális témahéthez kapcsolódó Közbigyó információ.

Kedves érdeklődő pedagógus, szülő, gyerekek!

Ha szeretnél részt venni a digitális témahéthez kapcsolódó Közbigyó Projektben a Bókayban, itt összeszedtük egy oldalon mindazt, amire egy sikeres projekthez szükségetek lehet! Ezeket az egyszerű lépéseket ajánljuk a megvalósításhoz:

  1. A gyerekeknek szóló egyszerű összefoglalót itt találod: http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2020/01/PLAKAT_2020_Digitalis.pdf /
  2. Alakítsatok projektcsoportot és február 15-ig regisztráljatok itt: http://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  3. A projektek témája teljesen szabadon választott! A cél az, hogy minden gyerek szabadon kibontakozhasson. Annyi csak a megkötés, hogy a projektnek legyen valamilyen digitális kifutása: pl. fényképpel, videóval dokumentáljátok az alkotási folyamatot vagy a produktumot.
  4. Mentorszülők jelentkezését várjuk minden projektcsoporthoz! Kérünk, mentorként itt regisztrálj február 15-ighttp://www.kozbigyo.hu/jelentkezes/
  5. A mentorszülőknek felkészítő megbeszélést tartunk a nagy iskolában.

Alsósoknak 2020. február 18-án kedden 17:30-18:30.

Felsősöknek 2019. február 19-én szerdán 17:30-18:30.

A mentoroknak szóló útmutatót itt töltheted le:

http://www.kozbigyo.hu/wp-content/uploads/2018/10/Sugo-a-mentor-szoloknek.pdf

 

  1. A projektek megvalósítási ideje: február 19.-március 22. (Azaz 5 hét, 5 hétvége van a közös munkára). A gyerekek a Tervező lap segítségével tervezzék meg a projektet. Az ott leírt lépéseken haladva, valósítsák meg projektjük célját.
  2. A mentorszülő segítségével a csoport értékelje a közös munkát az Értékelő lapon.
  3. Készüljön fel a projektcsoport a Bemutatóra. Szeretnénk, ha minden projekt bemutathatná munkáját saját osztályában (vagy a teljes évfolyamnak) társaiknak és osztályfőnöküknek március 23-án hétfőn reggel, és lesznek közös, nagy Bemutató rendezvények is.
  4. Szeretettel várunk minden bókays pedagógust, szülőt és diákot a közös Bemutató rendezvényekre március 26-án csütörtökön és március 27-én pénteken délután a Kondor Béla Közösségi Házban (Budapest, Kondor Béla stny. 8, 1181).

A megvalósuló projekteket már a munkafolyamatok alatt is nyomon követheted a

https://www.facebook.com/kozbigyoprojekt/ oldalon és a projektek Facebook csoportjaiban.

  1. Minden bókays pedagógust és mentort szeretettel várunk a Mentorbulira (a Herrich-Kiss villában, Budapest, Margó Tivadar u. 118, 1181, a XVIII. kerületi Oktatásért Egyesületi est keretében): 2020.03.30. 18h

A projekt Facebook csoportjába kérjük, tegyétek fel: (1) Tervező lapotok fotóját, (2) Értékelő lapotok fotóját, fényképeket és videókat a produktumról vagy már a megvalósítási folyamatról is. (3) Legalább egy fényképetek legyen a projektmunkátokról (a folyamatról vagy végeredményről), hogy veletek együtt örülhessünk! Ha a szülők nem járulnak hozzá, nem kell ezen a képen gyereknek szerepelnie. Természetesen további szöveges beszámolóknak is nagyon örülünk! Ha gyermek is szerepel a fotón, szüleivel az Adatvédelmi nyilatkozatot szükséges kitöltetni.

Ha ez lesz első Közbigyód, érdeklődő pedagógusoknak ajánljuk a Közbigyó Kiáltványt. Elsősorban szülőknek és pedagógusoknak készítettük a Közbigyó Brossúrát, mely röviden összefoglalja ennek a tanulásszervezési módszernek a céljait.

 

Aki még ennél is mélyebben szeretne megismerkedni velünk, a „Közbigyó a médiában” menüpontunk alatt olvashat cikkeket, riportokat, hallgathat rádióinterjúkat.

Sok sikert, jó munkát! A Közbigyó legyen veletek!

 


Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani a Facebook-on! Köszi!